ДНЗ № 269 забезпечує збалансоване харчування дітей, необхідне для їх нормального росту і розвитку.

Харчування дітей в дошкільному навчальному закладі здійснюється відповідно до:

Закону України «Про дошкільну освіту» (ст. 35);

Положення про дошкільний навчальний заклад, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 № 305 Постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 р. № 1591;

«Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», Інструкції з організації харчування дітей, затвердженої спільним наказом МОН України та Міністерством охорони здоров’я України від 17.04.2006 № 298/227 зі змінами від 26.02.2013р. №202/165, листа МОН України від 21.06.2007 № 1/9-394 «Про здійснення контролю за організацією харчування дітей в дошкільних навчальних закладах»;

“Санітарного регламенту для ДНЗ” від 14 квітня 2016 р. за N 563/28693.

У ДНЗ № 269 організовано триразовий режим харчування. Для організації збалансованого харчування дітей, складається примірне двотижневе меню на літньо-осінній та зимово-весняний періоди, яке затверджується завідувачем ДНЗ № 269 та погоджується начальником Управління Держпродспоживслужби в м. Запоріжжі. Заміна страв на інші відбувається обгрунтовано, норми харчування згідно орієнтовного двотижневого меню виконуються в повному обсязі. Згідно двотижневого меню, складені технологічні карти приготування страв. Продукти харчування постачаються централізовано. Харчування дітей пільгового контенгенту профінансовано вчасно за рахунок бюджетних коштів.

Ефективність роботи системи харчування відстежується за допомогою алгоритму контролю за організацією харчування, системного аналізу виконання норм калорійності. З цією метою наказом завідувача ДНЗ № 269 Горбачовою Л.А. створено комісії:

- група громадського контролю,

- з бракеражу продуктів харчування,

- контролю за виконанням постачальниками умов договорів.

Основними принципами організації харчування в дошкільному закладі є:

– енергетична цінність раціонів відповідно до енерговитрат дітей;

– збалансованість та різноманітність раціону;

– технологічна та кулінарна обробка продуктів та страв, що забезпечує їхні смакові якості та збереження вихідної харчової цінності;

– забезпечення санітарно-гігієнічних норм утримання харчоблоку, санітарних вимог до продуктів харчування, їх транспортування, зберігання та роздачі страв.

Перелік пільгових категорій щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей у ДНЗ всіх типів м. Запоріжжя у 2019-2020н. р.

Діти – сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Діти – інваліди.

Діти із сімей, які отримують допомогу відповідно Закону України «Про соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Діти із сімей, в яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах.

Діти, працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків згідно з Указом Президента України від 17.03.1998 № 197/98.

Діти із сімей учасників бойових дій (учасників АТО) та із сімей загиблих учасників бойових дій (учасників АТО), які мають відповідні документи, що підтверджують статус.

Діти із сімей, які мають трьох і більше дітей.

Харчування дітей у ДНЗ оплачується лише

за дні відвідування дитиною дошкільного навчального закладу, до

10 числа поточного місяця

Батьків або осіб, які їх замінюють, здійснюють плату за харчування дітей в ЗДО у розмірі 60 % від вартості харчування дитини на день (40% - бюджетні кошти).

Кiлькiсть переглядiв: 227

Коментарi