У закладі дошкільної освіти навчання, виховання та розвиток дітей здійснювалися згідно вимог:

Базового компонента дошкільної освіти (нової редакції)

програмою розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля» (Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» від 03.12.2021 року протокол № 6).

Для програмно-методичного забезпечення освітнього процесу використовуються навчальні видання, рекомендовані Міністерством освіти і науки України для використання в дошкільних навчальних закладах у 2021/2022 навчальному році розміщені на сайті Міністерства освіти і науки України (http://mon.gov.ua/activity/education/doshkilna/norm-baza.html)

Програмно-методичне забезпечення освітнього процесу ЗДО №269 ЗМР в 2023-2024 н.р.

Освітня програма "Українське дошкілля https://mon.gov.ua/storage/app/media/programy-rozvytku-ditey/Bilan_Programa_Ukrdoshkillja_2017.pdf

Програма «Українське дошкілля» має такі змістовні розділи:

- фізичний розвиток;
- сенсорно-пізнавальний розвиток;
- емоційно-соціальний розвиток;
- мовленнєвий розвиток;
- художньо-естетичний розвиток.

Перелік освітніх компонентів, визначених освітніми програмами

Базовий компонент дошкільної освіти є Державним стандартом дошкільної освіти України, який реалізується програмами та навчально-методичним забезпеченням, що затверджуються Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України. Базовий компонент дошкільної освіти спрямовує зусилля батьків, педагогів, психологів на розвиток творчого потенціалу дитини, що має свої особливості у дошкільному дитинстві, на своєчасне підтримання досягнень індивідуальної своєрідності неповторного життєвого шляху дитини, забезпечення психолого-педагогічного супроводу розвитку дитини у дошкільні роки. Базовий компонент визначає зміст і структуру дошкільної освіти за його інваріантною і варіативною складовими. Організація життєдіяльності дітей з урахуванням освітніх ліній, що включені до інваріантної та варіативної складових, дає змогу забезпечити належний рівень соціально-особистісного розвитку дітей дошкільного віку в структурі неперервної освіти.

Освітні компоненти, визначені освітніми програми

/Files/images/struktura_komponenti.png

Перелік навчальної літератури, рекомендованої МОН України для ЗДО https://goo.gl/17YmaJ

Кiлькiсть переглядiв: 584

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Жовтень 2020 Наступна
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031