Електронна черга

КИМ ЗАПРОВАДЖУЄТЬСЯ ЕЛЕКТРОННА ЧЕРГА?

Відповідно до пункту 2 статті 19 Закону України «Про дошкільну освіту», функціонування закладів дошкільної освіти, зокрема, створення умов для здобуття дітьми дошкільної освіти, належить до повноважень органів виконавчої влади та місцевих органів самоврядування.

Питання щодо розроблення та впровадження програми електронної реєстрації дітей у заклади дошкільної освіти належить до компетенції місцевих органів управління освітою.

ЯКА ПРОЦЕДУРА ЕЛЕКТРОННОГО ЗАПИСУ В САДОЧОК?

Нині активно діє електронна система запису.

Передусім батькам необхідно обрати заклад.

Після того, як батьки зареєстрували дитину в електронній системі, їм відкривається вільний доступ до черги і вони можуть відслідковувати своє просування у цій черзі.

Метою створення такого реєстру є зниження корупції в дошкільних закладах.

ЯК СКОРИСТАТИСЯ ЕЛЕКТРОННОЮ ЧЕРГОЮ?

Необхідно пройти online-реєстрацію на сайті – обрати вільний садочок та заповнити форму.

При реєстрації вказати: ім’я та прізвище дитини, дату народження, серію та номер свідоцтва про народження, контактний телефон одного з батьків, бажаний ЗДО. Далі натиснути "Подати заявку".

Якщо реєстрація заявки успішна – встановлюється статус "Зареєстровано в черзі"; дату та час реєстрації не можна буде змінити за жодних умов.

Якщо є вільні місця, то статус реєстрації зміниться на "Є можливість зарахування", і буде запропоновано місце в обраному садочку.

Батькам слід постійно відслідковувати статус, і в разі його зміни (про що буде надіслано повідомлення на електронну адресу) та подати необхідні документи для вступу (термін подачі документів встановлюється місцевими органами виконавчої влади і органами місцевого самоврядування). В іншому випадку черга автоматично скасовується.

До слова, зважаючи на складну ситуацію з дитсадками, в чергу можна ставати навіть з моменту народження дитини. Однак лише в тому випадку, якщо батьки впевнені, що не змінюватимуть своє місце проживання. В іншому разі таке рішення буде недоцільним.

ЧИ ВАРТО СТАВАТИ В ЧЕРГУ ОДРАЗУ ПІСЛЯ НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ?

1. Не обов’язково, адже законом таке не передбачено.

2. Бажано, оскільки збільшується можливість отримати місце в дитячому садку та зекономити час, сили та нерви батьків.



Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти за посиланням:

https://reg.isuo.org/ru/preschools

Кiлькiсть переглядiв: 639

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Жовтень 2020 Наступна
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031